Gratinerade sniglar inleder sommaren hos mig. Jag avser
vinbergssnäckan (Helix pomatia) eller snarare Achatina en
snigel från Afrika, på burk, inga mördarsniglar här inte.
Det finns en uppsjö av tillagningsmetoder och så här gör jag.
Snigelpannorna plockas fram, likaså gott smör. Från från
täppan plockas persilja, timjan, fransk dragon och vitlök
grävs upp. Ugnen sätts på och övriga ingredienser blandas
med smöret samt en aning salt och peppar. Efter ett par minuter
i het ugn är anrättningen klar att äta med bröd och grönsallad.
Sommaren är här, fast det regnar.
6 kommentarer:
Det låter riktigt gott Marianne, även om det är sniglar vi pratar om.
Det är det goda kryddsmöret som gör susen, annars smakar det nog inte så mycket.
Du äger snigelpannor! Jag är imponerad! Men vad jag undrar är: Plockas sniglarna från täppan också?
Nej, jag äter bara sniglar från burk, förmodligen afrikanska sniglar; Achatina. Att själv plocka sniglar vinbergssnäckan (Helix pomatia) är en lång och bökig process. Plocka sniglar, svälta sniglar, rensa sniglar. Aldrig, det får bli en burk. Men titta gärna på ett kommande inslag, där har jag med en livslevande pigg vinbergssnäcka.
Jag visste inte ens att det fanns något sådant som snigelpanna!
Förutom snigelpannor finns det större (troligtvis snigelskal) skal att köpa. Men jag föredrar snigelpannor, då de är lättare att hålla rena och fräscha. För närvarande tror jag att det har kommit ur modet att äta sniglar, då det är svårt att få tag på just snigelpannor.
Skicka en kommentar