torsdag 20 december 2012

Lussekatter, stök, samt Stockhomsbesök.




Finfina lussekatter, men smaken av saffran saknas trots två kuvert.



.

 Nationalmuseets restaurangs vackra tak..
Pampig gran på Skeppsbron.

För några dagar sedan bakade jag lussekatter, de blev luftiga och gyllengula. Men, smaken av saffran var minimal. Jag har hört flera som har blivit besvikna över årets bak, då smaken av saffran har saknats, så ovanligt trist. Jag tycker också om doften av pepparkakor, men orkar inte stå och kavla i det oändliga, därför är en mjuk pepparkaka att föredra, mycket lyckat och extra gott med lite lingonsylt i smeten. Ett julbröd, matbröd blev det också, fyllt med valnötter och pumpakärnor, det ska finnas på julbordet. Lenrimmad lax älskar jag, den finns nu att bara plocka ur frysen. Lite städning, hit och dit med såpvatten har det blivit. Likaså att plocka fram och sätta upp julprydnader. Ett Stockholmsbesök har avverkats, med långa hotellfrukostar, Svenskt Tenn, Gammla stans julmarknad glögg på Chokladkoppen, trevliga restaurangbesök och en sista runda på Nationalmuseum, innan de stänger i februari 2013. Men, deras restaurang är öppen hela nästa år.







Inga kommentarer: